juli 31, 2008

De Bolero van Ravel...en hoe de mens daar niet in past

Op YouTube stuitte ik op het volgende, prachtige filmpje...de animatie lijkt wat verouderd, maar de achterliggende gedachte wordt er niet minder mooi om en werkt naar een mooie, morele climax toe, met de Bolero van Ravel als passende achtergrondmuziek. Het is prachtig om naar te kijken, de in elkaar overlopende wezens en de ontwikkeling die ze door maken.
Jammer genoeg ontbreken de eerste 4 minuten, doordat de tijdsduur door YouTube gelimiteerd is, maar kijk de volgende 10 minuten helemaal en oordeel zelf. Het duurde bij mij even voordat ik door had wat er getoond werd, maar na enkele minuten komt de herkenning wel. Als je hem helemaal af kijkt, weet je sowieso waar je net naar gekeken hebt.

3 opmerkingen:

Unknown zei

Vet. Maar die gast is wel een beetje gek in zn hoofd :O

Unknown zei

Maar hij zet wel heel subtiel een kei hard statement neer waar ik het tering hard mee eens ben. Echt vette boodschap brengt dit filmpje.

Micheloz zei

Ja, jammer dat dit soort dingen niet zo vaak bekeken wordt. Maar de gedachte erachter is gewoon wel echt goed, ook de subtiele hints waar t fout begon te gaan (het vuur) zijn mooi.