januari 24, 2006

Hikooki


De titel van deze blog slaat op de "lucky numbers" van Hurley, een character uit Lost, een van mijn favoriete tv-series (en zeker een van de beste). Het gaat over 48 mensen die zijn gestrand op een tropisch onbewoond & onbekend eiland. Ze zijn neergestort met Flight 815, een vliegtuig (hikooki). Al snel horen ze monsterlijke geluiden uit de bossen komen en later komen ze erachter dat het vliegtuig 2000km uit koers was geraakt en niemand weet waar ze zijn. De piloot werd voor de ogen van Kate, Jack en Charlie uit t vliegtuig gesleurd en even later worden ze achtervolgt door een monster. Zo begint deze geweldige serie...

Hurley is een character dat thuis $156 million waard is, die hij gewonnen heeft door een lot met de bovenstaande nummers. Maar sindsdien brengt hij alleen maar ongeluk aan alles en iedereen om hem heen. En dan blijkt hij zelfs niet veilig op het eiland, duizenden kilometers van huis, want zelfs daar komen de nummers hem nog achtervolgen. Ze spelen een redelijke grote rol, maar vooral verrassend en je gaat gissen naar wat er nu precies met die nummers is.

Ikzelf ben nu bij season 2, maar Net5 heeft de serie alweer van de buis gehaald voor een winterstop; in maart komt de serie weer terug. Ik heb zelf daarom enkele afleveringen gedownload maar nu schiet het nu meer op.

Het is een echte aanrader, want je zit enkele aflevering te kwijlen van spanning en zelfs dagen later vraag je je nog af wat er nu precies met dat eiland aan de hand is en wat elk character te verbergen heeft. Elke aflevering verteld het ook het verhaal van een character, waardoor je meer over ze te weten komt.

Real mindbreaker, if you ask me!

Geen opmerkingen: