januari 24, 2006

Kore Hoshii!! (ik wil dit!!)


Afgelopen weekend heb ik op mijn nieuwe werk (receptionist bij een verzorgingstehuis) de krant zitten lezen waarin een stuk stond over Pierre van Hooijdonk (een 36-jarige voetballer, veelvoudig international). Na een carriere bij o.a. RBC, NAC, Benfica, Feyenoord, Fenerbache, Celtic (niet de goede volgorde) was hij dit jaar weer teruggekeerd op zijn oude nest: Nac Breda. Na veel seizoenen overal minstens 2 miljoen te eisen, als jaarsalaris, en een grote mond op te zetten en met veel heibel te vertrekken bij verschillende clubs, zou hij dit jaar zijn rol vervullen voor een simpele 250.000 euro. Maar ook dit seizoen wil hij de dienst uitmaken en heeft hij overal wel wat over te zeggen, tot ergernis van het publiek en zijn medespelers. En nu er een nieuwe trainer (Cees Lok, oud trainer van Nec) is gekomen i.p.v. zijn oude vriend Ton Lokhoff (die de laan uitgestuurd is vanwege de slechte prestaties) is zijn rol ten einde gekomen. Cees Lok heeft aangegeven dat Pierre geen goede invloed heeft op de rest van de spelersgroep en mag vertrekken. Hij mocht ook alleen transfervrij vertrekken naar de topclubs van Nederland, of naar het buitenland. De rest zou moet dokken. Nou las ik dat Pierre ook nog, dankzij Nac, aan allerlei sponsors verbonden was, waar hij goed mee verdiende maar ook een contract had, waardoor die sponsors door deze breuk nog wel eens wat geld zouden willen zien. Dus die 250.000 euro waren er uiteindelijk wel meer.
Nu is hij, als pinchhitter, teruggekeerd naar Feyenoord, waar hij in 2002 nog de UEFA-cup mee behaalde. Erwin Koeman (trainer van Feyenoord) verwacht geen problemen omdat er duidelijke afspraken zijn gemaakt over de rol van van Hooijdonk.

Deze voetballer is 36 jaar en het enige wat hij eigenlijk goed kan is vrije trappen nemen (en ze dan ook scoren) en de goals maken die gemaakt moet worden. De man is ong 2 meter lang en fysiek sterk, maar heeft niet de behendigheid die een spits zou moeten hebben. Toch wist hij elke keer weer een topsalaris
eruit te trekken en een belangrijke rol te vervullen bij elke club. En elke keer vertrok hij weer met heisa, of het nu uit Schotland of Turkije, Portugal of gewoon Nederland was.
Zijn die clubs nou zo dom? Of is Pierre van Hooijdonk, die neigt naar narcisme, nou zo slim?

1 opmerking:

Anoniem zei

Hij heeft gewoon nogal reputatie inmiddels en heeft ook al hele goeie prestaties geleverd, dus mja, dan wil je hem toch hebben als club.

Maar ik vind echt dat voetballers belachelijke salarissen verdienen btw