oktober 05, 2008

Bekrompen en hypocriet Nederland

Het gaat slecht met de banken over de hele wereld en dus ook slecht met de banken in Nederland. Verschillende banken zijn al ingestort en in Nederland dreigde het ook de verkeerde kant uit te gaan. Niet dat het nu wel goed gaat, maar goed...met de overname van Fortis door de Nederlandse staat is er weer even lucht. Dit gaat ook politici niet in de koude kleren zitten. Er zal ongetwijfeld veel stress zijn in de regering en ook de coalitie moet weer aan de bak, om zich vast te bijten met zijn scherpe kritiektanden, in alle fouten beslissingen van ons Christelijke regering.
Het zal ook Wouter Bos niet in de koude kleren zijn gaan zitten, als Minister van de Centjes.

Maar nu maakt hij een keer een grapje...

En dan zijn er opeens mensen die het flauw vinden, en vooral ongepast.
Berichten als: "Het is zeker ongepast vind ik. Deze 'investering' van de staat kost 1000 euro per Nederlander, alsof het niks is.
Nog maar een paar jaar geleden moesten provinciale bestuurders weg omdat ze overheidsgeld hadden belegd om een goed rendement te halen." (www.waarmaarraar.nl)
komen op allerlei sites voor. Andere mensen kunnen het wel waarderen, maar misschien ook alleen maar omdat ze voor Feyenoord zijn of omdat ze te stom zijn om de politiek te begrijpen. Of ze kunnen het, net als ik, gewoon waarderen.
Ik ben zelf niet zo kapot van meneer Bos. Hij speelt, net als andere politici, een spelletje, maar heeft te lang op zijn sympathieke kop geleund en is te doorzichtig. Maar als socialist doet hij het best goed. En waar er vaak zo gezeken wordt dat de politiek te ver van de mensen af staat, saai is en vooral niet waar, daar toont hij wel even zijn opluchting en laat hij zien dat we als mensen al die problemen ook niet te serieus moeten nemen.
In de Tweede Kamer worden best vaak grappen gemaakt, tegen een ander of over een ander. Het moet. Het houdt de zware baan luchtig. Ook al roept iedereen dat ze teveel verdienen, liegen en niets doen: ze zitten er ook niet voor niets. Ik denk zelf ook wel eens dat er gewoon te grote debielen zitten, maar daar komt wel bij dat het gewone plebs het niet zou kunnen. Er komt teveel bij kijken, je moet er teveel voor weten. En misschien willen ze wel een goede en correcte beslissing nemen: als Minister, secretaris of ander politiekgerelateerde vakman of vakvrouw loop je tegen teveel restricties, regeltjes en andere limieten aan.
Het is zo hypocriet dat mensen, die politiek totaal niet volgen, mensen als Bos gaan afzeiken omdat ze een grapje maken over de bankencrisis. Het is toch fijn om te zien dat ze er in de politiek ook nog luchtig over kunnen doen, in plaats van constant zichzelf te serieus nemen. Mensen die dit soort grappen niet kunnen waarderen, nemen zichzelf weer te serieus.
Het kost elke Hollander 1000 euro. Nou en?! Net alsof je die duizend euro terug zou krijgen, als Fortis niet overgenomen was. Natuurlijk niet. Dan wordt er ergens anders weer iets raars of onzinnigs door gevoerd. Althans...in de ogen van de criticaster.
Ik vind dat iedereen maar eens wat beter moet gaan kijken naar wat er allemaal gebeurd daar in die regering. Natuurlijk wordt er een hoop beloofd en weinig nagekomen. Maar zo gaat het toch altijd? Ik weet niet of er wat aan te doen is. Ik betwijfel het. Want het wordt lastig. En waardoor? Door al die bestaande regeltjes.

Ik wou dat mensen gewoon moesten lachen om zo'n grapje van Bos en verder zouden gaan met hun ...weet ik veel, werk of hobby ofzo. In plaats van zich op te winden en zogenaamd slim te gaan doen op internet. Iemand op waarmaarraar.nl zei ook heel terecht: "Inderdaad leuk, maar er zullen ongetwijfeld mensen zijn die het maar een ongepast grapje vinden."

3 opmerkingen:

Cynthia Lim zei

Ja lieve kijkbuiskinderen, ook politici zijn mensen!

...maar tja, mensen willen altijd wel wat te zeiken hebben. :P

Unknown zei

En sommige mensen hebben zo'n grote blaas dat dat maar door blijft gaan XD

Cynthia Lim zei

Ja inderdaad....(bah!) XD