maart 20, 2006

Zaak nr. 2006: De heer S. Kalou


Na maanden van gezeik, rechtzaken, mediaherrie en nog meer gezeik geeft Minister Verdonk nog steeds niet toe om meneer Salomon Kalou, spelende bij Feyenoord, versneld te neutraliseren. En iedereen doet net alsof het oh zo belangrijk is dat meneer Kalou Nederlander wordt want we hebben hem echt nodig, want wij als Nederlanders, hebben verder totaal geen kwaliteit voetballers rondlopen in Nederland, Italie, Spanje, Duitsland, Engeland en noem maar op...
En iedereen doet ook net alsof heel Nederland het een SCHANDE vind dat Minister Verdonk, minister van Vreemdelingenzaken, hem niet wil toelaten. Op 9 mei moet meneer Kalou een test afleggen, die schijnbaar heel moeilijk te halen is want volgens www.vi.nl kan zelfs de rasechte Nederlander de benodigde score niet halen. 5 van de 27 goed opgeleide Voetbal International-journalisten haalden de test maar.
Maar ondertussen heeft www.vi.nl ook een poll laten lopen over de zaak Kalou en wat ze ervan vinden en de meerderheid dacht dat Salomon Kalou niet bij 't WK zou zijn en dat dit ook terecht was. Terecht!! Terwijl de media een beeld te willen lijken geven dat iedereen het eens is met bondscoach van Basten.
Rita Verdonk wil hebben dat Kalou zekerheid kan geven dat hij minstens tot zomer medio 2007 in Nederland blijft. Ze heeft groot gelijk! Meneer Kalou is pas enkele jaren in Nederland en ongetwijfeld een goede voetballer, maar niet eentje die broodnodig is bij het Nederlandse elftal. Bovendien is zijn kwaliteit zodanig dat hij snel zat weg zal gaan bij Feyenoord en dus logischerwijs ook "zijn" Nederland zal verlaten. En dan? Dan zou meneer Kalou Nederlander zijn terwijl hij niets meer te maken heeft met Nederland.
Van oorsprong komt Salomon Kalou uit de Ivoorkust, een mooi land in Afrika maar wel een land met armoede en waar ze een stunt van hun nationaal voetbalteam goed kunnen gebruiken. En laat de Ivoorkust er nou bij zijn in Duitsland met het WK. Zijn broer Bonaventure Kalou, spelend bij Paris Saint Germain in Frankrijk, zal erbij zijn. Topspits Droga, van Chelsea is erbij en ook Koné, aanvaller van PSV, zal het Ivoorkustse shirt dragen. Waarom kan Salomon Kalou het niet opbrengen om zijn eigen land te steunen en met zijn landgenoten te spelen voor zijn echte land?
Als Kalou alsnog versneld Nederlander zou worden, zou hij in de groepsfase zelfs tegen zijn oorspronkelijke landgenoten spelen en dus ook tegen zijn broer!

Ik ben het ermee eens dat Minister Verdonk moeilijk doet en dat de wet er is voor evenementen zoals het WK waar een topsporter nodig is. Maar we hebben Kalou helemaal niet nodig, dus waarom hem Nederlander maken terwijl hij geen woord Nederlands spreekt waardoor er toch weer deels Engels gepraat zal moeten worden?
Verdonk heeft gewoon gelijk dat ze hem niet versneld Nederland maakt.
Salomon Kalou moet er eerst maar eens goed over nadenken hoe het is om Ivoorkuster te zijn...

1 opmerking:

Anoniem zei

Tja... het spijt me heel erg, maar waarom zou hij een voorkeursbehandeling moeten krijgen? `hij zou belangrijk zijn voor het nederlands elftal???... Alleen om die reden zou hij nederlander moeten worden.. dat had ook allemaal makkelijk gekund, als meneer gewoon die toets had gehaald. Die heeft hij niet gehaald... nou pech dan... Ik vind niet dat hij een voorkeursbehandeling hoort te krijgen... laat hem inderdaad maar eens nadenken wat hij wil...