april 20, 2006


WK'98 ontsnapte aan aanslagen

20 april 2006, 14:34
Door: Guus Hetterscheid
Tijdens het WK van 1998 in Frankrijk zouden de Amerikaanse en Engelse selectie ontsnapt zijn aan aanslagen. Dit meldt het Duitse tijdschrift Rund. De terroristische groepering Al-Qaeda zou achter de verijdelde aanslagen zitten.
Uit een casetteopname van twee leden van Al-Qaeda blijkt dat er twee aanslagen waren gepland tijdens het WK. Allereerst zou volgens de plannen de gehele Amerikaanse selectie tijdens het eerste duel van de groepsfase om het leven worden gebracht.

Tevens waren Alan Shearer en David Seaman van het Engelse elftal doelwit tijdens het duel Engeland-Tunesië. Zij zouden met granaten om het leven moeten worden gebracht. De aanslagen zouden slechts eenn week voor de start van het toernooi zijn voorkomen door de veiligheidsdiensten.

(bron: www.voetbalprimeur.nl)
---------------------
Dat zou wat geweest zijn zeg. Moet je je voorstellen dat een gehele voetbalselectie vlak voor zo'n groot evenement + twee belangrijke Engelse spelers om het leven waren gekomen. Dan was alles nu al helemaal anders geweest.

3 opmerkingen:

Anoniem zei

Dat denk ik ook ja :O

Anoniem zei

Ja maar je weet nooit hoe het was afgelopen. Kijk maar naar de olympische spelen van München met die Israëlische sporters.

Micheloz zei

Mjah dan was er nu een film over gekomen, genaamd Paris ofzo ... xD